Gnocchi z ricotty a červené řepy

22. srpna 2016 v 13:20 |  Slané
Proč i do přílohy přílohy nepřidat bílkoviny a zeleninu? Poslední dobou mě noky nějak chytly, baví mě je tvarovat a pak sledovat, jak se samy pěkně zvedají nad hladinu:D Tyto noky mě dost překvapily tím, že jsem nemusela použít tolik mouky (méně nebo stejně mouky jako ricotty) a že jsou výborné i drží bez vajíčka. A ta barva! Určitě vyzkoušejte, já se těším, až zkusím třeba špenátové.PřekvapenýS vyplazeným jazykem



Budete potřebovat:

  • 200 g ricotty
  • 1 malá uvařená červená řepa
  • 130-250 g celozrnné mouky
  • lžička nasekaného rozmarýnu
  • sůl, pepř
Rozmixujte si červenou řepu, smíchejte ji s ricottu a zbylými ingrediencemi. Mouku přidávejte podle toho, jestli je těsto příliš lepivé, nebo z něho už jdou tvarovat noky. Na pomoučeném vále tvarujte noky, jakým způsobem chcete. Já si vyválela malý váleček, který jsem pomocí vidličky rozplácla. Noky vhazujte do mírně vroucí osolené vody a vařte cca 4 minuty, dokud noky samy nevyplavou. Podávejte je s libovolnou omáčkou, či jen tak opečené na cibulce a posypané sýrem. Dobrou chuť;)


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Honza Honza | E-mail | Web | 24. srpna 2016 v 9:22 | Reagovat

Super, ty noky vapadají moc dobře :) Přiznm se, že osobně mám nejradši červenou řepu zavařenou (jinak mi přijde bez chuti), ale takhle jako příloha se mi to moc líbí.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama