Bramborovo-špenátové gnocchi

23. srpna 2016 v 13:45 |  Slané
Po slibu, který jsem dala přicházím s receptem na vynikající špenátové gnocchi:) (Tak brzy byste to asi nečekali, co?:D) Tentokrát je v těstě i vajíčko a brambory, které jsou ale cítit jen trochu, spíše je přebíjí chuť mouky, ale to asi u většiny noků a knedlíků.. Udělala jsem tu chybu, že jsem špenát zapomněla vymačkat, takže bylo potřeba použít více mouky:D Achjo, když člověk spěchá.. a to jsem dnes vstávala ve 4, no. :D Raději přejděme na recept..


Budete potřebovat:

  • 1 mražený sekaný špenát (450 g)
  • 1 vejce
  • 2 cibule
  • 3-5 stroužků česneku
  • 400 g vařených brambor
  • 250-350 g celozrnné mouky
  • sůl, pepř
  • houby, šunka, sýr nebo nějaká omáčka k servírování
Nejprve si orestujte na pánvi cibuli s česnekem, přidejte špenát a chvíli duste. Pořádně osolte, opepřete a nechte vychladnout. Oloupejte si předem uvařené brambory a nijak se s tím nepárejte, do mísy k bramborám přdejte vejce, 3/4 zchladlého vymačkaného špenátu a tyčovým mixérem rozmixujte. Přidávejte mouku tak, aby šly z těsta tvořit nočky. Vyválejte si váleček, který následně napříč rozřežte, tak vám vzniknou noky. Vhazujte je do vroucí osolené vody a vařte, dokud samy nevyplavou.
Gnocchi servírujte podle libosti. Já si orestovala na cibulce žampiony, nakrájenou šunku, přidala zbytek špenátu a syrovátkový sýr. Ve směsi jsem nechala chvíli opékat hotové gnocchi a nakonec na talíři posypala sýrem:) Lze podávat třeba i s masem, kysaným zelím, atd..

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama