Srpen 2016

Fazolové noky z pečené mrkve s rajčatovou omáčkou

27. srpna 2016 v 8:57 Slané
Noky, noky a další noky!:D Noků není nikdy dost, takže další recept - tentokrát zcela z vlastní hlavy, pečené fazolové noky. Z těsta však nemusíte lžičkou tvarovat přímo noky, můžete z něj udělat například kuličky nebo třeba karbenátky:) Podávejte je jako přílohu k masu nebo s nějakým sýrem (např. mozzarellou), ale výborné jsou i studené na svačinu jen tak s omáčkou a nebo nějakým dipem.;) Tento recept není asi jedním z nejjednodušších na přípravu, takže ho zkuste v případě, že nikam nespěcháte:D.


Tvarohové ovesno-špaldové knedlíčky

25. srpna 2016 v 17:07 Sladké
Že jsou knedlíky nevhodné do redukční diety? Tak tenhle recept prozradí opak:D Pokud hotové knedlíky nezavalíte několika lžíci másla a hromadou cukru, tyto knedlíčky jsou kvalitním zdrojem bílkovin, sacharidů, vlákniny a tuku;) Někomu se těsto může zdát na chuť trochu tužší, ale to dělají zřejmě ty vločky. No, nic se nedá dělat, ale já tohle třeba ani nepostřehla a na knedlíčkách jsem si ráno spolu s bílým jogurtem dost pochutnala:) Na svačinu jsem si je musela pak udělat znovu, jelikož jsem ráno měla takový hlad, že jsem ani nepočkala až bude pořádné světlo na focení:D


Dýňové brownies

23. srpna 2016 v 14:18 Sladké
Bylo tu už cuketové, mrkvové a dokonce květákové brownies. V tom případě nesmí chybět ani krásně vláčné dýňové brownies. (Stále tu ale ještě chybí recept na řepové:D Nebojte, snad brzy bude.) Kdo je milovníkem vlhkých moučníků, rozhodně si tady přijde na své;)


Bramborovo-špenátové gnocchi

23. srpna 2016 v 13:45 Slané
Po slibu, který jsem dala přicházím s receptem na vynikající špenátové gnocchi:) (Tak brzy byste to asi nečekali, co?:D) Tentokrát je v těstě i vajíčko a brambory, které jsou ale cítit jen trochu, spíše je přebíjí chuť mouky, ale to asi u většiny noků a knedlíků.. Udělala jsem tu chybu, že jsem špenát zapomněla vymačkat, takže bylo potřeba použít více mouky:D Achjo, když člověk spěchá.. a to jsem dnes vstávala ve 4, no. :D Raději přejděme na recept..


Gnocchi z ricotty a červené řepy

22. srpna 2016 v 13:20 Slané
Proč i do přílohy přílohy nepřidat bílkoviny a zeleninu? Poslední dobou mě noky nějak chytly, baví mě je tvarovat a pak sledovat, jak se samy pěkně zvedají nad hladinu:D Tyto noky mě dost překvapily tím, že jsem nemusela použít tolik mouky (méně nebo stejně mouky jako ricotty) a že jsou výborné i drží bez vajíčka. A ta barva! Určitě vyzkoušejte, já se těším, až zkusím třeba špenátové.PřekvapenýS vyplazeným jazykem


Cuketové placičky s česnekovým dipem

21. srpna 2016 v 7:51 Slané
Další skvělý a superzdravý recept v případě, že milujete cuketu a nevíte, co z ní zrovna udělat. Placičky z cukety už zná asi většina, ale pokud ne nebo jste se ještě nedokopali k tomu je vyzkoušet, rozhodně doporučuji!:) Placičky jsou opravdu výborné a s česnekovým dipem ještě lepší.S vyplazeným jazykem


Termix roláda

20. srpna 2016 v 16:34 Sladké
Kdo je milovníkem tvarohu (tak jako já:D), určitě mu zachutná tato tvarohová roláda, která je téměř celá z tvarohu! Jakmile jsem uviděla na internetu recept na roládu, která je z tvarohového těsta, docela mě to zaujalo a rozhodla se to vyzkoušet. Je to úplně něco jiného, než klasická "piškotová" roláda (která se mi snad ještě nikdy nepodařila:D). Název je prostě cheesecake roláda, neboli termix roláda - tak jsem ji nazvala, protože přidáním kakaa chuťově hodně připomíná termix nebo takový ten sladký tvaroh milko:D Roládu jsem ozvláštnila tím, že jsem do náplně na zahuštění použila místo pudinkového prášku zdravější a asi neobvyklou ingredienci. Hádejte - namleté ovesné vločky! Určitě by šla náplň ale udělat i z uvařeného pudinku rozšlehaného s tvarohem a kaaem, možná by to i více připomínalo ten "škrobovitý" termix z obchodu. No, příště vyzkouším zase tuto verzi..


Jak OPRAVDU zhubnout + chytré triky

19. srpna 2016 v 8:57 Hubnutí
Nedávno jsem u doktora za dveřma slyšela (pššt!:D), jak jedna mamka říká nějakému dítěti, které zřejmě potřebovalo zhubnout, že: "Odteď suchý chleba!". Je zřejmé, že většina lidí ani nemá představu o tom, jak takové hubnutí vypadá. Rozhodla jsem se tedy, že sepíšu článek o tom, jak správně hubnout (i když na internetu jsou toho houfy).


Květákové brownies

18. srpna 2016 v 7:46 Sladké
Zvláštní kombinace? Také jsem se tohoto brownies zpočátku bála, ale věřte, že květák v něm nejde vůbec cítit a díky němu je brownies krásné vláčné. Zamilovala jsem si tyto mokré buchty, takže komu by vláčnost vadila, přidá více mouky (pak to ale už nebude brownies:D). Chuťově mi dost připomíná cuketové nebo řepové brownies, asi podobností ingrediencí, teda až na ten květák:):D Jinak toto brownies mi přijde lepší až druhý den, chutě se přes noc pěkně rozloží.Smějící se


Mrkvové brownies bez mouky

18. srpna 2016 v 7:41 Sladké
Řekla bych, že toto brownies má svoji zajímavou a specifickou chuť. Chuťově a konzistenčně se úplně liší třeba od cuketového. Určitě stojí za vyzkoušení a řídkého těsta se zpočátku vůbec nebojte, protože těsto je po upečení krásně měkkoučké a nadýchané a vytvoří se v něm tato zvláštní bublinková textura. Nevím, možná je to přeci jen tím tukem...