Špenátové palačinky

16. července 2016 v 16:39 |  Slané
Kdo je milovníkem špenátu, tak si tyto palačinky, které dělám už poněkolikáté a nikdy nezklamou, zamiluje tak stejně, jako já! Od normálních palačinek se liší tím, že je špenát uvnitř i v těstě. Chuť palačinek lze vylepšit přidáním sýru (eidam, balkánský sýr), šunky, či kousky nějaké ryby. Palačinky jsou výborné jak studené, tak teplé a skvěle se hodí třeba na svačinu či večeři.


Budete potřebovat:

  • 200 g celozrnné mouky
  • 500 ml mléka
  • 2-3 balíčky mraženého špenátu
  • 3 vejce
  • na dochucení - česnek, cibule, sůl, pepř
Nejprve si uvařte špenát tak, jak jste zvyklí. Pak si připravte těsto na palačinky. Smíchejte vejce, mléko, mouku, špetku soli a 100-200 g špenátu. Na nepřilnavé pánvi si "usmažte" palačinky, které poté potřete zahuštěným špenátem (lze zahustit i trochou polenty) a posypte sýrem. Přidat můžete i šunku nebo kousky masa, které vám například zbyly z oběda. Palačinky nechte chvíli zapéct, aby se sýr roztekl. Pokud vám už nezbyl špenát, palačinky jsou výborné i například s cottage sýrem;).

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sabi Sabi | E-mail | Web | 16. července 2016 v 16:54 | Reagovat

Teda ty vypadají zajímavě :-)

2 Hannah Hannah | 16. července 2016 v 21:57 | Reagovat

[1]:a také skvěle chutnají!;)

3 Eliss Eliss | Web | 17. července 2016 v 9:41 | Reagovat

Už jsem je jednou ochutnala, jsou výborné :-)

4 Sandra Sandra | Web | 17. července 2016 v 13:21 | Reagovat

Jsou nádherné, ty musejí chutnat....

5 Honza Honza | E-mail | Web | 19. července 2016 v 13:40 | Reagovat

Vypadají moc dobře! :) Osobně mám hodně rád palačinky se špenátem jako náplní, ale udělat z něj přímo těsto mě tedy nenapadlo. Díky za inspiraci! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama